www.nedaedanesh.ir

021-77951352

021-77951357

چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟(10گام برای برنامه ریزی موفق)

چگونه برای کنکور برنامه ریزی کنیم؟

یکی از متداول‌ترین سوالاتی است که یک دانش آموز کنکوری در ابتدای مسیر آمادگی برای کنکور با آن مواجه میشود.

همانطور که میدانید کنکور یک آزمون سرنوشت ساز است که برای موفقیت در آن لازم است برنامه ریزی هدفمندی داشته باشیم، سوالی که در اینجا مطرح می شود این است که برنامه ریزی هدفمند چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

در ابتدا برای اجرای یک برنامه هدفمند لازم است یک هدف برای خود مشخص کنیم در هر بازه از زندگی با توجه به شرایط زندگی ممکن است اهداف مختلفی داشته باشیم اما در سال کنکور و برای یک دانش آموز کنکوری مهمترین هدف موفقیت در کنکور است که برای رسیدن به این امر نیازمند برنامه ریزی مطابق با سبک شخصیتی و شرایط زندگی هر دانش آموز به طور فردی هستیم زیرا هر شخصی شرایط خاص خودش را دارد و نمیتوان یک نسخه کلی برای همه افراد نوشت اما برای داشتن یک برنامه ریزی موفق لازم است یک سری اصول ر ا بطور کلی مدنظر قرار دهیم که در ادامه این مقاله قصد داریم این نکات را توضیح دهیم.

1-نوشتن اهداف کوتاه مدت و بلند مدت

هدف کوتاه مدت چیزی است که قصد داریم در آینده نزدیک به آن برسیم.در واقع اهدافی سریع برای دستیابی به موفقیت در زمان کم است. چیزی که زمان طولانی طول میکشد تا به آن دست یابید، هدف بلند مدت نامیده می شود. هر دو هدف بلند مدت و هدف کوتاه مدت میتوانند برای موفق شدن به ما کمک کند.

در ابتدا برای نوشتن یک برنامه ریزی اصولی نیاز است ابتدا اهداف خود را  به ترتیب اولویت بندی آن‌ها یادداشت کنید این کار باعث ایجاد  نظم ذهنی می شود.

2-پیدا کردن یک شناخت صحیح از خودتان و سطح توانایی هایی که دارید

بعد از این که اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را نوشتید نیاز است در مدت زمان حدودا دو هفته‌ای ساعت مطالعاتی خود را یادداشت کنند

برای مثال در این بازه دو هفته ای از صبح که بیدار می‏شوید هرکاری که انجام میدهید زمان شروع و پایان آن را در یک دفتر یادداشت کنید با انجام این کار بعد از دو هفته متوجه خواهید شد شما حدودا برای مطالعه هر درس چقدر زمان میگذارید و همچنین متوجه می‏شوید چقدر زمان های تلف شده در طول یک روز دارید و این موضوع باعث ایجاد یک شناخت کلی نسبت به خودتان می شود.

مقاله پیشنهادی:راهکارهای تقویت حافظه برای کنکور

3-برای برنامه ریزی اصولی ارزش و اهمیت هر درس را مدنظر قرار دهید

پس از این که دو هفته با یادداشت کردن زمان هایی که برای انجام هر کار اختصاص میدهید به یک شناخت کلی در مورد خودتان رسیدید.

حالا زمان این رسیده است که اقدام به برنامه ریزی کنید برای این کار لازم است بدانید هر درس برای شما چقدر اهمیت دارد زیرا با توجه به اهمیت دروس نیاز است برای آن درس انرژی صرف کنیم چون اگر قرار باشد شما براساس علاقه شخصی خود به مطالعه هر درس بپردازید پس از مدتی با این مشکل مواجهه خواهید شد که برخی دروس را بدلیل این که علاقه زیادی به خواندن آن نداشته اید عملا در برنامه خود قرار نداده

همین موضوع باعث کاهش تسلط شما بر آن درس می شود و اگر این درس جزو دروس با ضریب بالا باشد این تاثیر پررنگ‌تر خواهد شد.

برای مثال چون ضریب درس زیست شناسی 12 است، بهتر است در طول هفته این درس حداقل 12 ساعت مطالعه شود اما مثلا باید برای درس شیمی 9 ساعت در نظر بگیرید.

البته این موضوع همیشگی نیست؛ اگر در یک درس واقعا قوی هستید و در عوض در درس دیگری به شدت ضعف دارید، می‌توانید 25 درصد از زمان درس قوی‌تر کم کنید و به زمان مطالعه درس ضعیف بدهید.

4-در نوشتن برنامه روزانه خود، اصل تنوع موضوعات را رعایت کنید

دوران بقچه‌ای خواندن تمام شده است و لازم است هر روز به طور همزمان چند درس مختلف را مطالعه کنید شاید برای برخی دانش آموزان این سوال مطرح شود که چرا لازم است در هر روز به مطالعه چند درس بپردازیم منطق پشت این حرف به این دلیل است که شما در روز کنکور باید هر 4درس تخصصی را بطور همزمان در کنکور پاسخ بدهید و به همین دلیل نیاز است ذهن شما آمادگی این موضوع را داشته باشد که تمرکز خود را از یک درس به درس دیگر منتقل کنید و زمان تمرین برای آمادگی بیشتر در روز کنکور موقع درس خواندن و برنامه ریزی است.

مقاله پیشنهادی:چگونه کنکوری بخوانیم

5- در زمان برنامه ریزی کردن، حتما پیش نیازها را در نظر بگیرید

گاهی یک مطلب از یک پایه دیگر، پیش نیاز مطلبی است که شما قصد مطالعه آن را دارید و خواندن پیش نیاز مطلب مورد نظر موجب می شود یادگیری مطلب موردنظر نیز با کیفیت بهتر و عمیق‌تری رخ دهد.

مشاوره کنکور

6-تقسیم بندی درس‌ها به شیوه حجمی زمانی

در این روش برنامه ریزی لازم است به صورت ماهانه، هفتگی و روزانه حجم و میزان درسی که باید خوانده شود را در برنامه مشخص کنید.

یعنی دانش‌آموز می‌داند تا یک ماه آینده باید چند فصل از کتاب خود را بخواند، به صورت هفتگی چند فصل را باید تمام کند و روزانه باید چند صفحه از هر فصل را مطالعه نماید.

در نتیجه برنامه‌ریزی حجمی و زمانی یعنی اینکه در یک بازه زمانی معین، یک حجم از دروس مشخص شده را در ساعات مشخصی بخوانید.

مقاله پیشنهادی:چرا برای درس ها وقت کم می آوریم؟

7-ایجاد تعادل بین مطالعه دروس و حل تمرین

برنامه‌‌ریزی حجمی و زمانی به دلیل ماهیت برنامه و مشخص بودن محتواهای آن، باعث ایجاد نظم و تعادل بین مطالعه همه دروس و حل تمرین می‌شود.

یعنی در این نوع برنامه می‌توانید بین دروس اختصاصی و عمومی خود تعادل برقرار کنید

برای مثال اگر قرار است روزانه سه درس اول خود را ریاضی، فیزیک و شیمی قرار دهید، باید دو زنگ بعدی را به دروس عمومی اختصاص دهید.

حتی در این نوع برنامه می‌توانید متناسب با ساده یا سخت بودن کتاب، برنامه خود را در یک روز بچینید. برای مثال سه درس سخت و تخصصی و دو درس آسان و راحت را در برنامه خود در یک روز ثبت کنید.

8- اول خوب یاد بگیرید، بعد خلاصه بردارید

در زمان ‌مطالعه‌­ی مباحث درسی ترجیحاً ابتدا در زیر مطالب اصلی و مهم خط بکشید یا آن‌ها را های‌لایت کنید. پس از یادگیری و برجسته‌کردن آن‌ها با خط‌کشیدن یا های‌لایت و غیره، ‌خلاصه‌‌نویسی کنید.

انجام‌دادن دو فعالیت مجزا، یعنی یادگیری و ‌خلاصه‌نویسی، در یک زمان واحد در هر دو عمل ‌اخلال ایجاد می‌کند. ‌چنین روندی تمرکز را هم بر هم می‌زند.

خلاصه­‌نویسی شما، ‌چنان‌چه خلاصه­‌ی مباحث درسی، نکات مهم در کتاب درسی و جزوه‌ها یا ‌تست‌­های ‌نکته‌­دار باشد، ارزش درسی بالایی دارد.

مقاله پیشنهادی:تکنیک های مطالعه ‏ی موثر برای کنکور

9- هنگام برنامه ریزی کردن، مرور را از یاد نبرید

یادتان باشد که حتی اگر یک درس را عالی مطالعه کنید اما در بازه‌های زمانی مشخصی آن مطالب را مرور نکنید، عمده آن‌ها را فراموش خواهید کرد و به عبارت دیگر تمام تلاش‌های شما به هدر می‌رود.

طبق یک تحقیق علمی که نتایج آن به منحنی‌ای به نام منحنی فراموشی ابینگهاوس منتهی شد، در صورت عدم مرور یک مطلب بعد از 1 روز تنها حدود 30% از آن مطلب در ذهن شما باقی خواهد ماند!

سوالی که برای دانش آموزان در این مرحله ممکن است مطرح شود این است که چطور هنگام برنامه ریزی کنکور، برای هر درس مرور بگذاریم؟طبق تحقیقات ابینگهاوس که پیش‌تر به آن پرداختیم؛ مرور صحیح مطالب طی پنج مرحله انجام می‌شود:

  1. اولین مرحله مرور یک روز بعد از مطالعه یک مطلب است.
  2. مرحله دوم سه روز بعد از مطالعه اولیه مطلب.
  3. مرحله سوم ده روز بعد از مطالعه اولیه مطلب مورد نظر.
  4. چهارمین مرور 30 روز بعد از مطالعه
  5. آخرین مرور بعد از 90 روز است.

10– هرشب قبل از خواب عملکرد آن روز را به دقت مورد بررسی قرار دهید و برای روز بعد برنامه ریزی کنید.

این کار موجب می شود در آخر هر شب و بعد از  بررسی نقاط قوت و ضعف خود در روزی که سپری کردید برای روزهای پیش رو بتوانید برنامه ریزی هوشمندانه تری که متناسب با شرایط شماست و از نقاط ضعف کمتری برخوردار است بهره ببرید.

بهترین کلاس کنکور در تهران کجاست؟
بهترین کلاس کنکور در تهران کجاست؟

با اجرای نکاتی که در این مقاله خدمت شما عزیزان ارائه شد میتوانید در مسیر درست برای رسیدن به اهداف خود قدم بردارید و همچنین برای راهنمایی بیشتر و تعیین وقت مشاوره با مشاورین آموزشگاه ندای دانش می‌توانید با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید:

77951352

77951357

77943704

77944371

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا