دانشگاه پیام نور چیست؟
دانشگاه پیام نور یکی از دانشگاههایی است که داوطلبان در زمان انتخاب رشته کنکور نام آن را در دفترچه میبینند و ممکن است برای آنها سوالاتی درباره این دانشگاه پیش بیاید که اگر پاسخ این سوالات را بدانند بتوانند برای انتخاب رشته خود این دانشگاه را نیز در لیست انتخابهای خود قرار بدهند.
دانشگاه پیام نور یکی از دانشگاههای دولتی ایران است که در سال ۱۳۶۷ تأسیس شده است. هدف اصلی این دانشگاه ارائه آموزشهای غیرحضوری و مجازی است تا افراد در سراسر کشور بتوانند به راحتی و با انعطافپذیری بالا به تحصیل بپردازند. دانشگاه پیام نور در شهرهای مختلف ایران شعبه دارد و برنامههای آموزشی آن بیشتر بر مبنای آموزشهای از راه دور و فتوکپی است. این دانشگاه به دانشجویان امکان میدهد در رشتههای متنوعی تحصیل کنند و مدرکهای رسمی و معتبر دریافت نمایند.
مقاله پیشنهادی:چگونه انتخاب رشته کنیم؟

مزایای دانشگاه پیام نور چیست؟
1-عدم اجبار برای حضور در کلاسهای تئوری
2- دارا بودن رشتههای بدون کنکور و متنوع بودن رشتههای بدون آزمون در این دانشگاه
3- شهریه کمتر نسبت به دانشگاههای غیرانتفاعی و آزاد
4- دریافت تسهیلات وام ۲ درصدی برای پرداخت شهریه
5- امکان آسان تغییر رشته در این دانشگاه
در دانشگاه پیام نور در هر ترم چند واحد میتوان برداشت؟
در دانشگاه پیام نور نیز مانند سایر دانشگاهها در صورتی که معدل دانشجو بالای 17 باشد به راحتی میتواند تا سقف 24 واحد بردارد اما در شرایطی که معدل کمتر از 12 باشد تنها میتواند 14 واحد بردارد.
در دانشگاه پیام نور چند ترم میتوان مشروط شد؟
در رابطه با مشروطی در دانشگاه پیام نور باید بگوییم که در این دانشگاه هیچ محدودیتی در این مورد وجود ندارد و به این صورت است که دانشجو پس از گذشت چند ترم و در صورت مشروط شدن، اخراج نمیشود.
فقط توجه داشته باشید که در صورت مشروط شدن و محدودیتی که در انتخاب واحدهای دانشگاهی ممکن است برای دانشجو ایجاد شود طول دوران تحصیل دانشجو در دانشگاه پیام نور طولانی میشود که این موضوع باعث ایجاد سنوات تحصیلی برای دانشجو میشود و در زمان گرفتن معافیت تحصیلی با مشکلاتی مواجهه خواهد شد.
فراگیر پیام نور چیست؟
دانشجویان در دانشگاه پیام نور به دو دسته تقسیم میشوند که شامل رسمی و فراگیر است.
دانشجویان رسمی از طربق شرکت در آزمون کنکور وارد این دانشگاه میشوند که البته در چند سال اخیر امکان پذیرش بدون آزمون و صرفا با شرط معدل نیز در برخی از کد رشتههای این دانشگاه امکان پذیر است.
دانشجویان فراگیر پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد میتوانند با انتخاب خود در یکی از دانشگاههای پیام نور که مدنظر دارند به عنوان دانش پذیر ثبت نام کنند و در صورتی که دروس ترم اول را قبول شدند، میتوانند در دانشگاه به ادامه تحصیل بپردازند و نکته که باید دقت کنید این است که در مدرک فارغ التحصیلان کلمه فراگیر ذکر نمیشود.
مقاله پیشنهادی:دپارتمان کنکور ندای دانش

چه معدلی در دانشگاه پیام نور مشروط است؟
در دانشگاه پیام نور معدل پایین تر از 12 مشروط است.
آیا دانشگاه پیام نور خوابگاه در اختیار دانشجویان میگذارد؟
با توجه به این که گزینش در دانشگاه پیام نور بصورت بومی گزینی است یعنی افراد میتوانند در همان شهر محل سکونت خود برای ورود به دانشگاه اقدام کنند به این معنی که داوطلبان بومی در اولویت پذیرش هستند. در نتیجه دانشگاه پیام نور به داوطلبان خود خوابگاه نمیدهد.
نمرات در دانشگاه پیام نور به چه صورت محاسبه می شوند؟
نمره امتحانات کتبی از ۱۲ نمره محاسبه می شود و ۸ نمره هم به عنوان نمره کلاسی برای فرد دانشجو در نظر گرفته می شود.
اعتبار مدرک دانشگاه پیام نور به چه صورت است؟
مدرک دانشگاه پیام نور دارای اعتبار بالایی دارد و مورد تایید وزارت علوم و فناوری است و برای ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر و یا مهاجرت با داشتن مدرک از دانشگاه پیام نور میتوانید اقدام کنید.
آیا تحصیل در دانشگاه پیام نور رایگان است یا خیر؟
تحصیل در دانشگاه پیام نور رایگان نیست و دانشجو موظف است در هر ترم تحصیلی خود شهریه ثابت و متغییر را پرداخت کند.
مقاله پیشنهادی:پانسیون مطالعاتی چیست؟

مقایسه دانشگاه پیام نور، آزاد و غیرانتفاعی
شیوه پذیرش در دانشگاه
پذیرش در هر سه دانشگاه هم از طریق کنکور(با آزمون) و هم صرفا براساس سوابق تحصیلی(بدون آزمون) امکان پذیر است. تنها تفاوت دانشگاه پیام نور در مقطع کارشناسی ارشد است که به صورت فراگیر انجام میشود.
شهریه
از نظریه شهریه، دانشگاه پیام نور نسبت به دانشگاه غیرانتفاعی و آزاد، شهریه کمتری دارد.
مقاطع تحصیلی
دانشگاه پیامنور هر ساله در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا دانشجو میپذیرد. اما در مقطع کاردانی، پذیرش دانشجو ندارد.
توجه داشته باشید دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی در مقطع کارشناسی پذیرش دانشجو دارند.
رشتهها
در دانشگاههای پیامنور و غیرانتفاعی در رشتههای پزشکی و پیراپزشکی دانشجو پذیرفته نمیشود. اما دانشگاه آزاد در رشتههای پزشکی، پرستاری، داروسازی و دندانپزشکی پذیرش دانشجو دارد.
دقت کنید تنها در دانشگاه پیامنور امکان تحصیل همزمان در دو رشته وجود دارد.
روش برگزاری کلاسها
در دانشگاههای آزاد و غیرانتفاعی برای همه دروس، کلاس بصورت حضوری برگزار میشود. اما در دانشگاه پیامنور، برخی از دروس بصورت غیرحضوری و برخی دروس بصورت خودخوان برگزار میشود.
مدرک تحصیلی
مدرک هر سه دانشگاه پیامنور، غیرانتفاعی و آزاد توسط وزارت علوم مورد تایید است.
محیط دانشگاه
محیط دانشگاه پیام نور و غیرانتفاعی کوچک است و محدود به چند ساختمان میشود. اما محیط دانشگاه آزاد بسیار بزرگ . برای هر رشته، دانشکدههای جداگانهای دارد.
ادامه تحصیل
فارغ التحصیلان این دانشگاه هیچ مشکلی برای استخدام و ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر ندارد.
نکته جالب توجه این است که دانشجویان فارغ التحصیل در دانشگاه پیام نور به این دلیل که اغلب منابع اصلی را بصورت خودخوان مطالعه میکنند نسبت به فارغ التحصیلان سایر دانشگاهها پایه درسی قویتری دارند.
