آزمون یوس ترکیه
آزمون یوس یکی از آزمونهای ورودی دانشگاه های ترکیه می باشد.
این آزمون تا سال 2010 توسط سازمان سنجش ترکیه بصورت سراسری برگزار می شد، اما در سال 2012 طبق قوانین جدیدی که تصویب شد، هر دانشگاه بصورت جداگانه آزمون یوس را برگزار می کند.
آزمون یوس به داوطلبان این امکان را می دهد تا در رشته های مختلف مانند:
پزشکی، داروسازی، دندانپزشکی، مهندسی، حقوق، هنرهای زیبا و …. در دانشگاه های ترکیه تحصیل خود را ادامه دهند.
فرض کنید شما در دبیرستان در رشته ی انسانی تحصیل کردید و اکنون با داشتن مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی، آیا می توانید در دانشگاه های ترکیه در رشته ی پزشکی، به تحصیل بپردازید؟ پاسخ مثبت است در دانشگاه های ترکیه این امکان وجود دارد که بدون تطابق مدرک دیپلم و پیشدانشگاهی، در صورتی که نمره ی لازم را در آزمون یوس کسب کنید، در هر رشته ای که دوست داشته باشید، ادامه تحصیل دهید.
دفترچه سوالات آزمون یوس
شامل مجموعه سوالاتی در زمینه هوش – ریاضی – هندسه می باشد.
تعداد سوالات آزمون یوس: 45 سوال هوش / 35 سوال ریاضی و هندسه. مجموعاً 80 سوال می باشد. که این تقسیم بندی تعداد سوالات بسته به دانشگاه متغییر است می تواند بین 80 الی 100 سوال باشد.
داوطلبان و شرکت کنندگان آزمون یوس:
رفته رفته با شناخته تر شدن آزمون یوس میزان استقبال و شرکت داوطلبین در این آزمون افزایش یافته است.
بیشتر شرکت کنندگان از کشور های:
ایران، آلمان، بلغارستان، قرقیزستان، آفریقا، تانزالیا ، کنیا، مالاوی، مصر، سوریه، افغانستان، تونس، می باشند.
⇐ مشاهده ⇒
دانشگاه های مورد تایید وزارت بهداشت ترکیه
شرایط سنی شرکت در آزمون یوس:
در برخی مواقع بیان می شود که محدودیت سنی برای آزمون یوس زیر 16 سال است.
در واقع آزمون یوس برای تمامی افراد مجاز بوده و هیچ مانعی ندارد. دلیل این ذکر محدودیت سنی در واقع یک توصیه است. زیرا هیچ فایده ای برای افراد زیر 16 سال ندارد و تا 18 سالگی فرد وارد دانشگاه نخواهد شد و مدت زمان اعتبار این آزمون دو سال خواهد بود و فرد باید مجدد در آزمون شرکت کند پس برای این افراد شرکت در آزمون یوس منطقی نیست. و از طرفی تا زمانی که شما دوره دبیرستان را به اتمام نرسانیده باشید مجوز ثبت نام در آزمون به شما داده نخواهد شد.
شرایط شرکت کنندگان جهت شرکت در آزمون یوس:
1-دانش آموز سال آخر دبیرستان یا فارغ التحصیل دبیرستان باشد.
2- همراه داشتن پاسپورت الزامی می باشد. کپی پاسپورت یه هیچ وجه قابل قبول نیست.
3-باید جزء اتباع خارجی باشند
4-در صورتیکه یک متقاضیدر بدو تولد تبعه ترکیه بوده و با گواهی وزارت کشور ترکیه از تابعیت این کشور خارج شده باشند باید برگه های مورد نظر را از وزارت کشور اخذ و ارائه نماید.
5- اتباع جمهوری ترکیه یا جمهوری ترک قبرس شمالی که دوره دبیرستان را به طوری کامل در خارج از کشورهای فوق با اتمام رسانده باشند حق برخورداری ازاین قانون را دارا می باشند.
مدارک لازم جهت ثبت نام در آزمون یوس:
- عکس سه در چهار
- عکس از گذرنامه یا کارت ملی
- اسکن دیپلم و پیش دانشگاهی
- پر کردن فرم ثبت نام آزمون
- واریز هزینه
معمولاً کارت ورود به جلسه آزمون یوس، یک الی دو هفته قبل از تاریخ برگزاری امتحان صادر می شود |
زمان برگزاری آزمون یوس:
از لحاظ زمان برگزاری آزمون یوس محدود است و برخلاف آزمون آیلتس و تافل شما فرصت شرکت زیادی نخواهید داشت.
هر سال به ماه شمسی در ماه بهمن ماه شروع ثبت نام دانشجویان بین المللی برای آزمون یوس است.
و اردیبهشت تا تیر ماه زمان برگزاری آزمون یوس خواهد بود.
لذا برای ثبت نام می توانید طبق تاریخ معین شده توسط خود دانشگاه در این بازه زمانی اقدام به ثبت نام کنید.
نکته حائز اهمیت این است که اگر مایل باشید که در بیشتر از یک دانشگاه اقدام به ثبت نام آزمون یوس نمایید مشکلی وجود ندارد، زیرا زمان برگزاری آزمون دانشگاه ها با هم تداخلی نخواهد داشت.
زمان اعلام نتایج آزمون یوس:
در آزمون یوس بسته به اینکه چه دانشگاهی را انتخاب کرده باشید زمان اعلام نتایج متفاوت خواهد بود و باید به زمانبندی داده شده در فرم تاییدیه ثبت نام اکتفا کنید.
اما معمولا مدت زمانی که ظول می کشد تا نمرات دانشجویان شرکت کننده در آزمون یوس منتشر شود حدود دو هفته است برای مشاهده نتایج آزمون یوس هر دانشجو باید به سایت دانشگاه انتخابی خود مراجعه کند و در صفحه مربوط به آزمون یوس نتایج آن را مشاهده نماید؛ اما همان طور که گفته شد این زمان تقریبی بوده و هر سال باید به جدول زمانبندی دادهشده دقت کنید تا در زمان درست اقدام به پیشبرد مراحل آزمون کرده باشید.
اعتراض به نتیجه آزمون یوس:
در آزمون یوس همانند هر آزمون دیگری فرصت اعتراض به نمره در آن وجود دارد که دانشجویان اگر نسبتبه نمره خود اعتراضی داشته باشند، در فرصت تعیینشده، فرم مربوطه را پر کرده و با توضیحات کامل نسبتبه نمره خود اعتراض میکنند. دانشگاه مربوطه پس از دریافت فرم نسبتبه بررسی آن اقدام مینماید. در صورتی که اعتراض شما تأیید گردد، هزینه پرداختی عودت داده میشود و در غیر این صورت بازگشت پول را نخواهید داشت. نکتهای که در مورد اعتراض نسبتبه نتیجه آزمون یوس وجود دارد این است که چون این آزمون توسط هر دانشگاهی طراحی و برگزار میگردد زمان اعتراض نسبتبه آن همانند روز برگزاری آزمون میتواند متفاوت بوده و یکسان نباشد.
منابع آزمون یوس:
در این قسمت به معرفی منابع آنلاین میپردازیم که میتوانند کمک بسیار زیادی جهت آماده شدن شما برای آزمون یوس کنند. این آزمون برخلاف آزمونهای دیگر منابع آنلاین بسیار کمتری دارد و بیشتر به صورت نکات ارائه شده در کلاسها و جزوات و کتاب است؛ زیرا این آزمون فاقد بخشهای 4 گانه آزمونهای آیلتس و تافل است.
در مجموع کتابهایی که برای آزمون یوس مورد استفاده قرار میگیرند شامل:
کتابهایی که در زمینه تست های هوش یا IQ هستند.
کتابهایی که در زمینه ریاضیات هستند.
برای آشنایی بیشتر با جو و فضای آزمون یوس بهتر است از نمونه سؤالات آزمونهای قبلی کمک بگیرید تا بتوانید نتیجه بهتری را کسب کنید.
مراحل ثبت نام آزمون یوس:
ابتدا برای ثبتنام آزمون یوس وارد سایت دانشگاه یا مؤسسه مربوطه شوید
پس از تکمیل فرم ثبتنام و انتخاب شهر مدنظر اسکن صفحه اول پاسپورت را آپلود کنید.
بعد از اینکه فرم را ارسال کردید ایمیل تأییدیه را دریافت خواهید نمود که در آن شماره درخواست وجود دارد و از طریق آن حساب کاربری شما در دانشگاهی که انتخاب کردهاید فعال میگردد.
نام کاربری و پسورد خود را تأیید و اطلاعات درخواستی را تکمیل کنید که وقتی ایمیل تأییدیه اطلاعات واردشده برای شما ارسال گردید، بقیه روند آزمون یوس را طی کنید.
بعد از مرحله اول، در سایت دانشگاه ثبتنام کنید و تمامی اطلاعات را تکمیل و مدارک لازم را ارسال نمایید.
در نهایت باید منتظر دریافت کارت ورود به جلسه امتحان تا حدود 1 تا 2 هفته قبل از برگزاری آزمون یوس باشید.
آموزشگاه ندای دانش برگزارکننده آزمون های ورودی دانشگاه های ترکیه YӦS – SAT تحصیل در رشته های پزشکی، داروسازی، دنداپزشکی، مهندسی، حقوق، هنرهای زیبا و …. جهت مراجعه حضوری به آدرس تهران، نارمک، ضلع شرقی میدان هفت حوض، کوچه فاطمه الزهر، پلاک 11 و تماس تلفنی با شماره های 77951357 – 77971352 – 77943704
|