روش های پذیرش در دانشگاهها در سالهای اخیر تغییراتیکرده است که در این مقاله قصد داریم به آن بپردازیم. روش های پذیرش در دانشگاه های سراسری و آزاد در سال های اخیر تفاوت هایی نسبت به قبل داشته است. از جمله پذیرش با سوابقتحصیلی و تاثیرمعدل در کنکور که موجب شده دانشآموزان تلاش بیشتری برای کسب نمرات بالاتر نمایند. در این میان برخی دانش آموزان به دلایل مختلف مانند غیبت در آزمون، در برخی دروس مردود می شوند.
شرایط ورود به دانشگاه با دروس افتاده
بطور کلی دانش آموزانی که در دوره دوم متوسطه در حال تحصیل هستند بعد از گذراندن مقاطع تحصیلی
دهم،یازدهم و دوازدهم و با شرکت در کنکور سراسری رشتهای که در آن تحصیل کردند می توانند وارد دانشگاه های مورد علاقه خود پذیرش شوند.
همچنین رشتههای بدونکنکور نیز در برخی دانشگاههای-سراسریوآزاد ارائه شده که متقاضیان با داشتن شرایط لازم می توانند در این رشتهها مشغول به تحصیل شوند.
یکی از شرایط لازم برای پذیرش در رشتههای با کنکور و بدون کنکور دانشگاههای دولتی، آزاد، پیام نور، غیر انتفاعی، علمی کاربردی و پردیس خودگردان، داشتن مدرک دیپلم می باشد.
علاوه بر مدرک، نمرات و معدل امتحانات نهایی و دیپلم نیز در قبولی داوطلبان در کنکور موثر بوده و افرادی که معدل بالاتری داشته باشند، از شانس بیشتری برای پذیرش در دانشگاه های معتبر برخوردارند
پذیرش در رشتههایبدونآزمونکنکورسراسریوآزاد نیز تنها بر اساس معدل داوطلبان انجام شده و گزینش متقاضیان در ظرفیت موجود برای هر رشته محل، از افراد دارای معدل بالا آغاز می شود.
بنابراین کسب نمره قبولی در امتحانات متوسطه مخصوصا امتحانات-نهایی سال دوازدهم اهمیت زیادی در تعیینرشته و دانشگاه دانشآموزان دارد.
اما هستند دانش آموزانی که به دلایل مختلف موفق به کسب نمره قبولی در امتحانات پایان ترم نمیشوند و یا در امتحان شرکت نمیکنند و در نتجه نمیتوانند در زمان تمام شدن دوران تحصیل مدرک دیپلم بگیرند.
در چنین شرایطی دانش آموز باید ابتدا در امتحانات مجدد هر درسی که افتاده شرکت کند و بعد از قبولی مدرک دیپلم را دریافت کند تا بتوانند برای ورود به دانشگاه اقدام نمایند
با درسافتاده میتوانیم وارد دانشگاه بشویم؟
در پاسخ به این سوال داوطلبان باید گفت پذیرش در رشتههای با کنکور و بدون کنکور دانشگاههای مختلف بدون داشتن مدرکدیپلم امکانپذیر نمی باشد. ورود به دانشگاههایدولتی بدون داشتن گواهیدیپلم ممکن نیست و دانشآموزان با درسافتاده نمیتوانند در این دانشگاه ها به تحصیل بپردازند.
با درسافتاده میتوانیم وارد دانشگاه بشویم؟
بعضی از دانشگاههای آزاد و علمی کاربردی، ممکن است در برخی مواقع برای داوطلبانی که در رشته محل های این واحدهای آموزشی قبول شده و در یک یا چند درسمردود شدند، ظرفیتخالی را رزرو نگه داشته تا زمانی که دانشجو دروسافتاده را قبولشده و مدرکدیپلم خود را اخذ کند. پس از قبولی می تواند در جای رزرو شده به تحصیل در دانشگاه مورد نظر بپردازد.
به این دلیل که در فرم ثبت نام کنکور سراسری و آزاد، نیازمند داشتن گواهی دیپلم می باشد. اخذ مدرک دیپلم به شرط قبولی در امتحانات پایان ترم و همین طور داشتن حد نصاب نمره سالانه دروس بوده و دانش آموزانی که مردود شوند نمی توانند مدرک دیپلم خود را دریافت نمایند.
مقاله پیشنهادی:بهترین آموزشگاه تدریس خصوصی در شرق تهران
آیا با تجدید می توان دانشگاه سراسری رفت؟
در پاسخ به این پرسش باید گفت دانشآموزان با درسافتاده و بدون داشتن مدرک پایان دوره متوسطه و دیپلم، نمی توانند در هیچ یک از دانشگاههای سراسری ثبت نام و تحصیل نمایند.
ابتدا باید دروس مردودی را بگذرانند و سپس برای قبولی سال بعد دانشگاههای سراسری تلاش نمایند.
آیا با تجدید می توان دانشگاه آزاد رفت؟
به جز مواردی که برای دانشجویان ظرفیت رزرو در نظر گرفته شده تا بعد از قبولی در امتحان مجدد دروسی که پاس نشده اند به ادامه تحصیل در دانشگاه بپردازند،در اغلب مواقع پذیرش در دانشگاهآزاد بدون ارائه مدرک دیپلم امکان پذیر نمیباشد.
با درسافتاده میتوانیم وارد دانشگاه بشویم؟
بنابراین دانش آموزان باید تمامی امتحانات دروس پایه دوزادهم را با نمره قبولی گذرانده و مدرک دیپلم را اخذ کرده تا بتوانند در رشتههای دانشگاه آزاد ثبت نام و تحصیل نمایند.
راههای ارتباط با بهترین آموزشگاه تدریس خصوصی در شرق تهران
77951352-77951357-77943704–09912990830
تهران – نارمک -ضلع شرقی میدان هفت حوض -کوچه فاطمه الزهرا -پلاک11