معرفی رشته مدیریت بیمه
بیمه یکی از شاخصهای توسعه در کشورهای پیشرفته است، چون هر سرمایهداری که بخواهد در کشوری سرمایهگذاری کند، باید اطمینان داشته باشد که در صورت بروز هرگونه حادثه یا خطری، سرمایه وی مصون خواهد بود. از همینرو در کشورهای پیشرفته از بیمه به عنوان صنعت بیمه یاد میکنند. به این معنی که همزمان با توسعه صنعت، بیمه نیز توسعه خواهد یافت و همچنین بر این اعتقادند که هر فردی نمیتواند وارد این صنعت شود بلکه باید متخصص و دانشآموخته این صنعت باشد. در کشور ما نیز دانشجوی مدیریت بیمه، نحوه اداره سازمانهای بیمه و چگونگی رفتار با بیمهگذارها را فرا میگیرد تا بتواند آنها را به بیمهگذاری ترغیب و تشویق کند. همچنین دانشجوی این گرایش درباره انواع فعالیتهای بیمه مثل بیمه عمر، ماشین، خدمات درمانی و غیره اطلاعات لازم را کسب کرده و چگونگی فعالیت دراین زمینهها را براساس پایه و مبانی مدیریتی فرا میگیرد.
رشته مدیریت بیمه جزو زیر گروه 3 رشته انسانی می باشد و گزینش آن به صورت کشوری است .
موقعیت شغلی :
با توسعه جوامع بشری و با پیشرفت تمدن و تکنولوژیهای جدید، میزان درگیری انسانها با خطرات افزایش یافته و ریسکهای متفاوت و متنوعی مطرح شده است. یکی از مهمترین شیوههای مقابله با ریسک، انتقال آن به شرکت بیمه است. شرکت بیمه پس از ارزیابی ریسک، مبلغی به عنوان حق بیمه از بیمهگذار دریافت میکند و طبق قرارداد بیمه هنگام وقوع خسارت مثلا آتشسوزی، آن را جبران کرده و به بیمه گذار پول میدهد.
بنابراین بیمه آرامش و امنیت خاطر به افراد میدهد و در هنگامی که افراد با مشکل مواجه میشوند به آنها یاری میرساند. همچنین بیمه در اقتصاد یک کشور نقش بسیار مهمی دارد. دیگر لازم نیست که شرکتها و کارخانهها پولی برای جبران خسارت احتمالی کنار بگذارند و میتوانند از تمام توان مالی خود بهره ببرند.
شرکتهای بیمه با جمعآوری حق بیمهها (نقدینگی جامعه) درآمد بالایی دارند که بخشی از این پول را در پروژههای مختلف سرمایهگذاری میکنند که در توسعه اقتصادی نقش حائز اهمیتی دارد. هماکنون شرکتهای بیمه متعددی در بازار بیمه ایران فعالند. با شروع روند خصوصیسازی و پیرو سیاستهای نظام در واگذاری بخشهای دولتی، در صنعت بیمه نیز این حرکت به چشم میخورد. شرکتهای بیمه دولتی غیر از بیمه ایران خصوصی خواهند شد. در رشته بیمه دانشجویان علاوه بر دروس عمومی و پایه با دروس تخصصی بیمه نیز آشنا میشوند. در این دروس متنوع بیمهای، با انواع رشتههای بیمهای همچون بیمه باربری، بیمه عمر، بیمه درمان، بیمه مسئولیت، بیمه مهندسی و بیمه آشنا میگردند. دانشجوی مدیریت بیمه، نحوه اداره سازمانهای بیمه و چگونگی رفتار با بیمه گذاران را فرا می گیرد تا بتواند آنها را به بیمه گذاری ترغیب و تشویق کند. همچنین دانشجویان درباره انواع فعالیت های بیمه مثل بیمه عمر، ماشین، خدمات درمانی و غیره اطلاعات لازم را کسب کرده و چگونگی فعالیت در این زمینه ها را براساس پایه و مبانی مدیریتی فرا می گیرند.
برای تحصیل در رشته مدیریت بیمه چه چیزهایی مورد نیاز است؟
- علاقه مندی به مباحث مدیریتی و بیمه (بسیار مهم)
- قدرت و توان ادراک، تجزیه و تحلیل و نهایتا حل مشکلات مدیریتی و بازار بیمه
- کسب مهارتهای عمومی و تخصصی (زبان، ICDL و … )
- مهارتهای روابط عمومی بسیار بالا، روحیه شکست ناپذیر، ذهنی خلاق و مشتری مدار (بسیار مهم)
- تجربه فروش در صنعت بیمه (بسیار مهم)
چارت درسی دوره کارشناسی رشته مدیریت بیمه
دروس اصلی و تخصصی رشته مدیریت بیمه:
حسابداری صنعتی، اصول مدیریت بازرگانی، روانشناسی عمومی، جامعهشناسی، توسعه اقتصادی ، حسابرسی ، پول و ارز و بانکداری، حقوق تجارت ، حقوق مدنی، اصول بیمه، بیمه اموال، بیمه اشخاص، حسابداری شرکتهای بیمه ، مدیریت ریسک و بیمه ، بیمه اتکایی، حقوق بیمه، بازاریابی و مدیریت بازار، متون بیمه انگلیسی
ظرفیت پذیرش بر اساس انتخاب رشته کنکور سراسری 98
دانشگاه خوارزمی | 15- روزانه |
دانشگاه علامه طباطبایی | 9- روزانه
6- نوبت دوم |
دانشگاه گنبد (دانشکده آزاد شهر) | 21- روزانه |