www.nedaedanesh.ir

021-77951352

021-77951357

نه گام برای موفقیت در سال کنکور

شروع مطالعه برای کنکور بصورت جدی نیاز به عنصر مهمی داره به اسم مدیریت کنکور، تمام کسانی که میخوان در کنکور رتبه خوبی بدست بیارن باید حتما در مدت زمان آمادگی برای کنکور یکسری اصول رو یاد بگیرن و عملی کنن که ما بهش میگیم مدیریت کنکور

مدیریت کنکور چیست؟

مدیریت کنکور یعنی رعایت مسایل و مواردی درباره کنکور که باعث میشه شما در زمان کوتاه تر با صرف انرژی و هزینه کمتر در کنکور رتبه خوبی بدست بیاری.

شاید اول کلمه مدیریت براتون یه مسئله پیچیده ای بنظر برسه اما اصلا اینطور نیست

شما فقط با رعایت مسائل بسیار ساده و معمولی که ممکنه از چشم خیلیا دور بمونه میتونید کنکور رو مدیریت کنید.

ما سعی کردیم اساسی ترین اصول و نکات رو به زبان ساده و کاربردی براتون  مطرح کنیم که به شما در طول دوره کنکور کمک کنیم.

آموزش کاربردی مهم ترین زمینه های مدیریت کنکور:

1 مدیریت زمان

یکی از با ارزش ترین دارایی های یک کنکوری مدیرت زمان می باشد.مدیریت زمان اصلا کار خیلی سختی نیست اگر خودت رو  ملزم به شروع بموقع کنی میتونی به بهترین شکل تا پایان اون رو مدیریت کنی. پس اگر میخوای زمانت از دست نره برای هر روز، هفته، ماه و طول سالت درست برنامه ریزی کن تا بتونی با سرعت بالا مطالعه کنی.

2 مدیریت منابع

بعنوان یک کنکوری باید بدونی که چه منابع و کتابهایی را چه وقت و چجوری مطالعه کنی. بعضی از داوطلب ها کوهی از کتاب ها و جزوهای مختلف رو جمع میکنن بدون اینکه بدونه کدوم منبع در اولویت هست. علاوه بر این مطالعه همه منابع نیاز به وقت زیادی داره و چون بیشتر مطالبش تکراریه باعث هدر رفتن وقت میشه. همینطور شما باید بدانید در مقاطع دوره های زمانی مختلف و با توجه به زمانی که در دست دارید مطالعه کدام منابع رو در اولویت قرار بدید. متمرکز باشید و بدونید انجام کارهای کوچیک ولی با ارزش، بهتر از انجام کارهای زیاد ولی کم اهمیت هستن.

3 مدیریت مطالعه

 خیلی از داوطلبین خیلی ها علاقه و پشتکار دارن و  وقت میذارن برای مطالعه اما نمیدونن باید از کجا و چجوری شروع کنن. برای مطالعه کنکور اول باید یک مطالعه اولیه داشته باشین نکات مهم رو دربیاری و برای دوران جمع بندیت نگه داری. تکرار و مرور رو فراموش نکن. در مرورهای “هفتگی، ماهیانه و دوران جمع بندی” هرچیزی که خلاصه کردی رو بخون و در کنارش تست زنی هم داشته باش.

4-مدیریت مکان

بنا به قانون تفاوت میان افراد هر فردی عادت به مطالعه در مکان های مختلفی رو داره. شما باید عادت های مطالعه خودت رو پیدا کنی خوب هاشو نگه داری و بدهاشو با عادت های خوب جایگزین کنی. اگر بخوام یک  مثال بیارم بعضی از افراد هستن که عادت در تخت خواب درس بخونن باید بگم که درس خوندن در تخت خواب یک عادت اشتباه و باید این عات رو ترک کرد یا بعضی از افراد هستن که در مکان های شلوغ مثل جلو تلویزیون یا وسط مهمونی و جمع خانواده درس میخونن که خوب این هم از عادت های غلط و واجب به ترک هست یا بعضی دیگه هستن که در شبها عادت به مطالعه دارن که با توجه به اینکه باعث برهم ریختگی زمان خواب و سیستم بدنی میشه جزو عادت های غلط محسوب میشه.

5 مدیریت دوره ها 

کنکور دوره های زمانی مختلفی داره:

دوره تابستان ♦ ضمن سال ♦ عید نوروز ♦ دوره جمع بندی یا طلایی دو ماه قبل از کنکور داوطلب باید دوره های مختلف رو بشناسه و بدونه باید در هر دوره چیکار کنه و برای هر دوره زمانی برنامه ریزی مخصوص خودش رو داشته باشه.

6-مدیریت روابط

یک کنکوری باید بتونه روابط خودش رو با فامیل و دوستان مدیریت کند. افراط و تفریط نکنید هم قطع رابطه کامل با فامیل و آشناییان خوب نیست چون باعث میشه کم کم خسته بشی و در راه کنکور کم بیاری هم شرکت پی در پی در مهمانی ها و جمع های دوستانه خوب نیست چون شما عملا زمان و تمرکزی برای مطالعه نخواهی داشت. شما می تونی بخشی از وقت های استراحت خودتون رو برای دیدن دوستان و بخشی رو هم اوقات فراقت با خانواده در طول شبانه روز رو در نظر بگیرید.

7-مدیریت استفاده از تلفن

شما باید تکلیف خودتون رو با گوشی و فضای مجازی مشخص کنید. یک برنامه زمانی برای پاسخ دادن به پیام ها و تماس هاتون اختصاص بدین. به دوستان خودتون اطلاع بدید که در چه زمان هایی می تونید باهاشون در ارتباط باشید و بهتر هست که اونها رو عادت بدید که در دوره کنکور در زمان های خاصی بصورت پیامکی باهاشون در ارتباط باشید تا هم سطح توقعاتشون رو پایین بیارن هم کدورتی پیش نیاد.

8-مدیریت خواب و استراحت

ساعات خواب و بیداری خودتون رو تنظیم کنید. بهترین ساعت برای درس خوندن از 7 صبح تا 9 الی 10 شب هستش. مطالب اصلی و سخت رو بذارید برای تایم اول صبح مطالعاتون که ذهن استراحت داشته و آمادگی بالایی برای یادگیری مطالب جدید داره. سعی کنید نکات و مطالب مهم رو یک دور قبل از خواب (زمان پایانی مطالعتون) دوره کنید باعث میشه بهتر در ذهنتون تثبیت بشه.

9-مدیریت احساسات

دوره کنکور پر از فراز و نشیبه، ممکنه یه زمانهایی خوب مطالعه کنی، خوب تست بزنی یه زمانهای هم نتونی مطالعه خوبی داشته باشی سرعتت پایین باشه و نتونی جواب همه تست ها رو بدی و سطح درصدهات افت کنه. تو این شرایط باید احساسات خودت رو کنترل کنی و تسلیم نشی. برخورد قوی با مسائل کنکور روی آمادگیت برای کنکور تاثیر مثبت میذاره.

مقالات پیشنهادی مرتبط برای مطالعه بیشتر:

چرا هنگام مطالعه خوابمون میگیره؟

اهمیت تغذیه در سال کنکور

تاثیر مکان مطالعه بر افزایش تمرکز

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا