معرفی رشته مهندسی مکانیک
رشته مهندسی مکانیک ترکیبی از خلاقیت ،علم و ابزار تحلیلی و طراحی برای حل یک مسئله یا تبدیل یک ایده به واقعیت است .
به همین دلیل شاخه ای از مهندسی است که به طراحی ،ساخت و تولید سازه های مختلف میپردازد.
رشته مهندسی مکانیک دربرگیرنده ی تمام علوم و فنونی است که به طور مستقیم و یا غیر مستقیم با ایجاد و تبدیل حرکت و انجام کار ، تبدیل و استفاده از انرژی متفاوت ،تولید و ساخت قطعات خام ،ماشی آلات و به کار گیری مواد مختلف در ساخت آن ها و هم چنین طراحی و کنترل سیستم های مکانیکی ،حرارتی و سیالاتی مرتبط می باشد.
هرچیزی که حرکت کند یا انرژی مصرف نماید ،احتمالاً یک مهندس مکانیک در طراحی و ساخت آن نقش داشته است .
مهندس مکانیک ،اصول اساسی نیرو ،انرژی حرکت و گرما را به کار برده و با دانش تخصصی خود ،سیستم های مکانیکی و دستگاه ها و فرآیند های گرمایی را طراحی کرده و می سازند.
گرایش های رشته مهندسی مکانیک
در مقطع کارشناسی چند گرایش عمده در حوزه مهندسی مکانیک شامل طراحی جامدات ،حرارت و سیالات ،ساخت و تولید ،مکانیک خودرو و تاسیسات حرارتی برودتی وجود دارد.
هرچند در برخی از دانشگاه ها گرایش طراحی جامدات و حرارت و سیالات از یکدیگر تفکیک نشده است .
گرایش های رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی ارشد
گرایش طراحی کاربردی /گرایش تبدیل انرژی /گرایش ساخت و تولید /گرایش بیومکانیک /گرایش سیستم محرکه خودرو
گرایش سیستم های تعلیق ترمز و فرمان /گرایش سازه بدنه خودرو/گرایش سیستم های انرژی و محیط زیست /گرایش مهندسی هسته ای /گرایش مهندسی دریا / گرایش مکاترونیک
توانایی های لازم دانشجوی مهندسی مکانیک
دانشجوی مهندسی مکانیک باید در دروس ریاضی و فیزیک قوی تر بوده و هم چنین از هوش و استعداد و قدرت تجسم خوبی برخوردار باشد .
فعالیت در رشته مهندسی مکانیک بسیار متنوع است .هم دانشجوی علاقه مند به کارهای تئوریک می تواند جذب این رشته شود و در بخش های نظری و تئوری فعالیت کند .و هم دانشجوی خلاق و علاقه مند به طراحی و ساخت وسایل و دستگاه های مختلف میتواند این رشته را انتخاب نماید.
بازار کار مهندسی مکانیک و موقعیت شغلی رشته مهندسی مکانیک
توسعه سخت افزاری و رشد مسائل مهندسی ،گرایش به سمت تولید داخل و ایجاد تکنولوژی ،تولید تجهیزات و وسایل در داخل کشور و روی آوردن به خدمات مهندسی در داخل کشور به علت محدودیت های ارزی و کاهش درآمد های نفتی ،باعث رشد چشمگیر بازار کار مهندسین مکانیک در ایران شده است .
یک مهندس مکانیک در زمینه های مختلفی فعالیت میکند که از جمله آن ها می توان به طراحی و ساخت ماشین آلات و قطعات آن ها ، طراحی و ساخت تجهیزات مکانیکی نیروگاه ها ،طراحی و ساخت تجهیزات و سیستم های انتقال و تصفیه آب ،سیستم های مکانیکی و کنترلی پالایشگاه ها و کارخانجات شیمیایی ،طراحی و ساخت تاسیسات حرارتی و برودتی ساختمان ها ،ساخت ماشین آلات تغلیظ و بازیافت مواد مثل کارخانجات قند ،کاغذ سازی ،سیمان نساجی ،نمک و کنستانتره ،طراحی و ساخت وسایل و تجهیزات حمل و نقل زمینی ،دریایی و هوایی ،ساخت تجهیزات دفاعی و ساخت ربات ها ،بازوهای مکانیکی و سیستم های تولید را نام برد.
چارت درسی رشته مهندسی مکانیک در مقطع کارشناسی
برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با تلفن ثابت تهران با شماره 9092305882 تماس حاصل نمایید.