انتخاب رشتهمعرفی رشته های گروه تجربی

معرفی رشته علوم تغذیه

رشته علوم تغذیه

معرفی رشته علوم تغذیه

رشته علوم تغذیه شاخه ای از علم پزشکی میباشد که در آن کارشناس تغذیه پس از شناخت مسائل تغدیه ای و علت های موثر بر آن،به برنامه ریزی و اجرای خدمات پژوهشی و آموزشی و مراقبت و مشاوره تغذیه ای می پردازد.

تغذیه علم آشنایی با مواد غذایی و مکانیسم آن ها در بدن موجود زنده ،ارزش غذایی و مطالعه و تاثیر تغذیه دردوره های مختلف زندگی و تغذیه و رژیم درمانی به صورت بالینی در بیماری ها و حفظ سلامت و تناسب اندام افراد میباشد.

در واقع علم تغذیه افراد را در رسیدن به یک تغذیه مناسب یاری میکند .اصول تغذیه ،ارزش مواد غذایی ،رژیم درمانی و نحوه تغذیه مناسب از ارکان های علم تغذیه میباشد .

این رشته در گروه شغلی بهداشت و درمان قرار میگیرد.با توجه به رشد رو به افزایش بسیاری از بیماری های غیرواگیردار از جمله دیابت ،بیماری های قلبی-عروقی ،چاقی و سرطان و …. و اینکه این بیماری ها جزو پرهزینه ترین بیماری ها و در عین حال قابل پیشگیری ترین موارد است  و با مطالعات گسترده ای که در این زمینه صورت گرفته است ،تغذیه دارای نقش بسیار مهمی در زمینه پیشگیری و درمان این بیماری ها دارد .

 

بازار کار رشته علوم تغذیه :

کارشناس تغذیه می تواند در محل هایی مثل کارخانه های صنایع غذایی ،بیمارستانها ،درمانگاه ها و شرکت های مختلف مشغول به کار شود.

هم چنین میتواند دفتر مشاوره داشته باشد و به مراجعه کنندگان ،مشاوره تغذیه دهد .

گروهی از کارشناسان تغذیه نیز در محل هایی مثل کارخانجات صنایع غذایی مشغول به کار میشوند.

فارغ التحصیلان رشته تغذیه در مقطع کارشناسی می توانند با داشتن سرمایه، تجربه و شرایط لازم از سوی نظام پزشکی کشور پروانه

تاسیس مطب اخذ کرده و به طور مستقل در مطب شخصی به کار کلینیکی بپردازند (بدون گذراندن طرح یا بدون نیاز به سابقه کار)

.البته برای تمدید مجوز مطب سالیانه باید امتیاز های باز آموزی را از طریق شرکت در کنگره ها و کارگاه های علمی که در ارتباط با رشته

تغذیه برگزار می شوند را کسب کنند.

همچنین امکان کار بالینی در مراکز بهداشت، درمانگاه ها و کلینیک های دولتی و خصوصی برای کارشناسان تغذیه وجود دارد.

در بیمارستان ها نیز کارشناسان تغذیه علاوه بر فعالیت بالینی به شکل مشاوره رژیم درمانی در بیماران بستری و سرپایی باید نظارت بر

واحد آشپزخانه بیمارستان داشته و مدیریت بخش غذا در بیمارستان ها نیز یکی از وظایف آن ها به شمار می آید.

در حال حاضر آن گروه از فارغ التحصیلانی که دفتر مشاوره دارند ،کار پیشگیری و ارتقای سلامت جامعه را انجام میدهند و می تواند به

تمام گروه های سنی و جنسی از جمله خانم های باردار ،کودکان و سالمندان ،مشاوره و توصیه تغذیه ای برای داشتن الگوی غذایی سالم و

بهره مندی از زندگی سالم بدهند .

از طرفی می توانند ،به بیماران قلبی ،دیابتی ،گوارشی ،افراد چاق یا لاغر و….که مشکلات تغذیه ای دارند هم مشاوره تغذیه ای بدهند تا

کمبود های احتمالی ریز مغذی ها در بدن بیماران برای کنترل بهتر بیماری آن ها جبران شود.

امکان همکاری فارغ اتحصیلان تغذیه در مراکز و پژوهشکده های تحقیقاتی همچون پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم، قلب و

عروق، اطفال و یا انیستیتو سرطان به عنوان یک محقق وجود دارد. البته معمولا مقاطع بالاتر این رشته یعنی کارشناسان ارشد و

مخصوصا دکترای تخصصی تغذیه در مراکز تحقیقاتی مشغول بکار میشوند.

کارشناسان تغذیه می تواند به عنوان کارشناس آزمایشگاه غذا و دارو ، مسئول فنی کارخانجات تولید مواد غذایی، مدیریت بخش غذا در کارخانجات و شرکت ها، کارشناس مواد خوراکی و آشامیدنی مشغول به کار شوند.

همچنین فارغ التحصیل تغذیه میتواند بعنوان همکار با شرکتهای تولید کننده دارو و مکملهای غذایی در بخش آموزش و ویزیتورینگ همکاری نماید.

 

دانشگاه های سراسری پذیرنده رشته علوم تغذیه :

دانشگاه علوم پزشکی اصفهان -دانشگاه علوم پزشکی بوشهر-دانشگاه علوم پزشکی تبریز-دانشگاه علوم پزشکی بقیه اله (عج)

دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز -دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی (بجنورد)-دانشگاه علوم پزشکی زابل –دانشگاه علوم پزشکی زنجان -دانشگاه علوم پزشکی زاهدان -دانشگاه علوم پزشکی سمنان (آرادان) –دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی –دانشگاه علوم پزشکی شیراز -دانشگاه علوم پزشکی کاشان -دانشگاه علوم پزشکی گلستان (گرگان )-دانشگاه علوم پزشکی کرمان –دانشگاه علوم پزشکی لارستان -دانشگاه علوم پزشکی مراغه – دانشگاه علوم پزشکی لرستان -دانشگاه علوم پزشکی یاسوج

 

گرایش های ارشد رشته علوم تغذیه

علوم تغذیه /تغذیه بالینی /علوم بهداشتی /علوم تغذیه در بحران و حوادث غیر مترقبه

 

رشته های مجاز برای شرکت در آزمون دکتری ویژه فارغ التحصیلان کارشناسی ارشد تغذیه :

علوم تغذیه -سیاست های غذا و تغذیه -اپیدمیولوژی -بیوشیمی بالینی -سالمند شناسی -نانو فناوری پزشکی -انفورماتیک پزشکی

سلامت در بلایا و فوریت ها-سلامت و رفاه اجتماعی

 

چارت درسی کارشناسی تغذیه

 

برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با تلفن ثابت تهران با شماره 9092305882 تماس حاصل نمایید .

 

معرفی رشته زیست شناسی

معرفی رشته اتاق عمل

معرفی رشته علوم آزمایشگاهی

معرفی رشته داروسازی

معرفی رشته هوشبری

معرفی رشته میکروبیولوژی

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا